Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor de Hoeksche Waard

By | November 3, 2017

Vrijwilligers zijn de motor van de samenleving. Maar ook de stille krachten van onze mooie natuur in Nederland. Diverse mensen vervullen op allerlei vlakken een onmisbare rol bij Natuurmonumenten. Speciaal voor onze natuurgebieden in de Hoeksche Waard zijn wij op zoek naar vrijwillige natuurbeheerders.

Wat doet een vrijwillige natuurbeheerder?

Je verricht zelfstandig in een kleine groep (4 personen) werkzaamheden namens Natuurmonumenten in onze natuurgebieden Korendijkse Slikken, Oosterse en Westerse Laagjes en Tiengemeten. Je zorgt er onder andere voor dat de recreatieve voorzieningen in orde zijn en vormt de oren en ogen voor de vaste terreinbeheerders. Dit alles doe je volgens een rooster om de week op een doordeweekse dag.

 Wat zoeken wij?
Iemand met twee rechterhanden, die het werk fysiek goed aankan. Iemand die goed in een kleine groep kan samenwerken en ik het bezit is van rijbewijs B (+E is nog beter). Je hoeft geen uitgebreide kennis over flora en fauna te hebben, maar wel passie voor de natuur! Je woont in de buurt van onze natuurgebieden in de Hoeksche Waard.

Wat hebben wij jou te bieden?
Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak. Een bosmaaicursus voor de uitvoering van het werk en je ontvangt de juiste kleding om dit werk uit te voeren. Voor raad en daad kun je terecht bij een vast contactpersoon en je hebt de beschikking over de noodzakelijke voorzieningen bij het werk. Naast een onkostenvergoeding voor vervoer ontvang je een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

Nieuwsgierig geworden?
Neem voor meer informatie contact op met boswachter Jan de Roon, telefoonnummer 06 54 295 286 of e-mailadres j.deroon@natuurmonumenten.nl. Uw schriftelijke sollicitatie stuurt u naar Natuurmonumenten, Beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden, Oostdijkseweg 81a, 3252 LM Goedereede of via e-mail naar j.deroon@@natuurmonumenten.nl onder vermelding van ‘sollicitatie vrijwillige natuurbeheerder’. Reageren kan tot uiterlijk 30 november 2017.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Boswachter Chantal C.A. van Burg, telefoon 06-13927923