OM haalt flitspaal Dorpsstraat weg

By | February 23, 2018

Naar aanleiding van het artikel van vorige week in het AD OM haalt flitspalen in dorpen Korendijk weg

Heeft één van de oudleden van Dorpsbelang gesproken met mevrouw De Bakker, gemeente Korendijk. De snelheidsmeter is al een tijdje niet meer aanwezig. Dit heeft te maken met de appartementen die gebouwd zijn op de plaats van het Stenen Bakbeest. De flitspaal staat er nog wel.
De snelheidsmeter was niet rendabel. Daarom heeft het Openbaar Ministerie besloten de meter te verwijderen. Het lijkt er op dat er te weinig te hard gereden wordt op dit stukje Dorpsstraat.
Omdat van de flitspaal een preventieve werking uitgaat heeft, volgens mevrouw De Bakker, de gemeente er alles aan gedaan om de meter te houden. Ook burgemeester Stoop heeft nog in Den Haag gepleit bij het OM, het Openbaar Ministerie.

De gemeente Korendijk gaat nu verkeerstellingen houden. En op den duur komt ook nog een keer de snelheidsdisplay op de Dorpsstraat te staan. De snelheidsdisplay is eigendom van de gemeente. De flitspalen zijn van het OM. Na de verkeerstellingen, waarbij snelheid en intensiteit gemeten kan worden, volgt verder overleg met de politie. Indien nodig gaat de politie daarna radar inzetten.